Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε στον EUObserver, ότι εφ΄ όσον εκλεγεί, θα αποστασιοποιηθεί από την ευρωπαϊκής έμπνευσης λιτότητα και θα δώσει έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα.
λαβα συνταγη
βιλια χατζοπουλου
«Η λιτότητα δεν θα πρέπει να συγχέεται με τις μεταρρυθμίσεις. Στην Ελλάδα είχαμε πολλή λιτότητα και λίγες μεταρρυθμίσεις» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος «προηγείται στις δημοσκοπήσεις και αναμένεται να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας», όπως σχολιάζει η εφημερίδα.
Συνεχίζοντας, ο Κ. Μητσοτάκης εξηγεί, ότι «μέχρι στιγμής, δυστυχώς, κάθε φορά που μιλούσαμε στην Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις, το πρώτο πράγμα που ερχόταν στο μυαλό ήταν οι αυξήσεις φόρων και οι περικοπές συντάξεων. Θεωρώ ότι είναι καιρός να επαναπροσδιορίσουμε τις πολιτικές μας προς όφελος των μεταρρυθμίσεων, χωρίς να αποφύγουμε τις υποχρεώσεις μας». Προτεραιότητά του, θα είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω ιδιωτικών επενδύσεων, που σημαίνει «περιβάλλον φιλικό προς τη επιχειρηματικότητα».
Εκλογές προβλέπεται να πραγματοποιηθούν κανονικά το 2019, αλλά με το πρόγραμμα διάσωσης που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και τον πρωθυπουργό να ηγείται ενός εύθραυστου κυβερνητικού συνασπισμού, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν θα πρέπει να αποκλείεται, αναφέρει ο EUObserver.
«Η έκβαση των εκλογών δεν θα πρέπει ποτέ να θεωρείται δεδομένη. Είμαι βέβαιος ότι θα επικρατήσουμε και ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές με σημαντική διαφορά, αλλά ο δρόμος θα είναι ούτως ή άλλως μακρύς και δύσκολος» υποστηρίζει. Η Νέα Δημοκρατία είναι «το μόνο πολιτικό κόμμα που διαθέτει ένα ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που “κοιτάει” πέρα από το τέλος του ισχύοντος προγράμματος».
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να προχωρήσει σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, αλλά ούτε και γνωρίζει πώς να τις υλοποιήσει, ισχυρίζεται ο 49χρονος πολιτικός, ο οποίος τονίζει πάντως, ότι «για κανέναν δεν τίθεται θέμα 4ου προγράμματος». Απεναντίας, «θα υπάρξει μία συμφωνία για την κάλυψη των άμεσων δημοσιονομικών αναγκών της χώρας».
Οι σχετικές διαπραγματεύσεις αποτελούν καθήκον του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μιλάει μόνο για έξοδο από τα προγράμματα χωρίς να παρουσιάζει έναν οδικό χάρτη για το διάστημα που θα ακολουθήσει, αλλά σε κάθε περίπτωση «όσο μεγαλύτερη συναίνεση υπάρξει, τόσο το καλύτερο θα είναι για τον καθένα».
Ο αρχηγός της ΝΔ υποστηρίζει, ότι αποδεχόμενος ο πρωθυπουργός ένα οικονομικό πακέτο ύψους 5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2019-2020 και στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% μέχρι το 2020, ουσιαστικά αποδέχθηκε μέτρα «που υπερβαίνουν τη θητεία του».
Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι, κατά τη γνώμη του, «εντελώς σουρεαλιστικό» και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει «υπερφορολογήσει την οικονομία» και «έχει σκοτώσει την όποια ανάπτυξη θα μπορούσαμε να έχουμε» με αποτέλεσμα «το πείραμα Τσίπρα» να μας έχει κοστίσει 100 δισ. ευρώ. Οι πιστωτές της Ελλάδας φέρουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης, συμπληρώνει, καθώς αποδέχθηκαν «λανθασμένο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής» που δεν στήριξε την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.
Ερωτηθείς πώς θα πείσει τους πιστωτές της χώρας και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όπως είναι η Γερμανία, να δείξουν μεγαλύτερη ευελιξία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «ο ελληνικός λαός αξίζει μεγαλύτερο σεβασμό από αυτόν που κάποιες φορές λαμβάνει».
βιλια χατζοπουλου
ταμαμ πρωταγωνιστες ονοματα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου